Fit pęczak smażony ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą

Fit pęczak smażony ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą

Fit pęczak smażony ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą jest lekką propozycją na ciepłe dni. Spodoba się również tym, którzy dbają o zdrowy wygląd organizmu.

Ten obiad możecie zjeść zarówno na ciepło, jak i na zimno w formie sałatki na lunch. Moja wersja jest wegetariańska, jednakże możecie dodać do niej grillowaną pierś z kurczaka. Obiad ten jest sycący i pyszny. Składniki:

  • torebka kaszy typu pęczak
  • kilka suszonych pomidorów
  • dwie łyżki oleju z pomidorów
  • 8 dużych liści szpinaku
  • 1/2 paczki sera typu feta
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 1/4 łyżeczki ostrej papryki
  • sól i pieprz

Kaszę ugotujcie w osolonej wodzie do miękkości. Olej z pomidorów wylejcie na patelnie i dodajcie kaszę. Wrzućcie przyprawy i pokrojone w paski pomidory. Opluczcie szpinak, pokrojcie i wrzućcie na patelnię. Smażenie, aż szpinak będzie miękki. Po zdjęciu z ognia dodajcie fetę i wymieszajcie. Podawajcie na ciepło lub na zimno.

 

Inne obiady z patelni:

    

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.