FIT Sałatka z awokado, mozzarellą i orzechami

FIT Sałatka z awokado, mozzarellą i orzechami

FIT Sałatka z awokado, mozzarellą i orzechami ziemnymi jest lekka i sycąca. Doda Wam wszystkich potrzebnych składników i mikroelementów podczas zimnego okresu roku. Pyszna, bezglutenowa, polecana anemikom oraz osobom na diecie redukującej zbędne kilogramy po świętach.

Nowy rok to nowe postanowienia. Część z Was zastosuje jedną z wielu diet, inni będą więcej się ruszać, bądź postarają się zdobyć miłość swojego życia. Chciałabym, aby mój 2019 rok był znów przepełniony kolorowymi daniami, które Wam pokaże. Jeśli planujecie zrzucić kilka zbędnych kilogramów koniecznie musicie spróbować tej sałatki, którą dziś dla Was przygotowałam. Możecie ją zabrać w pojemniku do pracy, na uczelnie, na zakupy, bądź zjeść na drugie śniadanie lub podwieczorek. Składniki:

  • 1/2 awokado
  • 100 gram pomidorów koktajlowych
  • kulka mozarelli
  • kilka garści mixu sałat lub rukoli
  • garść orzechów (w mojej wersji ziemne)

Sos:

  • 3 łyżeczki oliwy
  • sól i pieprz
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny lub limonki
  • 1/2 ząbku startego czosnku

Pomidory pokrojcie na połówki lub ćwiartki. Dojrzałe awokado obierzcie ze skórki i połówkę pokrojcie w kostkę, mozarellę pokrojcie w paski lub inny wygodny kształt. Połączcie wszystkie te składniki razem z sałatą oraz orzechami. Wszystkie składnik na sos zmieszajcie i podajcie do sałatki w osobnym naczyniu.

Inne sałatki:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.