Jajka faszerowane szpinakiem

Jajka faszerowane szpinakiem

Jajka faszerowane szpinakiem to pyszna i nowoczesna forma serwowania jajek. Są delikatne i zdrowe.

Podczas świat wielkanocnych lubię, gdy potrawy mają różne kolory. W końcu jedzenie zaczyna się od oczu. Dlatego tak ważne jest, aby potrawy zachęcały swoim kolorem i podaniem. Zielony farsz na pewno przyciągnie uwagę gości. Składniki:

  • ugotowane jajka na twardo
  • kilka łyżek ugotowanego lub mrożonego szpinaku
  • łyżeczka chrzanu
  • pół łyżeczki majonezu
  • sól i pieprz

Jajka przekroić na połówki. Żółtka przełożyć do miseczki. Dodać resztę składników. Doprawić solą i pieprzem. Białka napełnić farszem.

 

Inne propozycje na święta:

  

One thought on “Jajka faszerowane szpinakiem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.