
Kanapki z wafli ryżowych
Uwielbiam kanapki z dużą ilością dodatków. Sałata, pomidor i papryka to u mnie podstawowe składniki. Ostatnio wyhodowałam na parapecie szczypiorek, który dumnie dołączył do kolorowych kanapek.
Kanapki przygotowałam na waflach ryżowych. Świetnie sprawdzą się podczas imprezy z przyjaciółmi oraz wieczornego oglądania filmów. Hitem i odkryciem roku jest u mnie propozycja z owocami. Wafel ryżowy jest neutralny, dzięki czemu pasują do niego wszystkie owoce i warzywa.
W jednym z dyskontów zakupiłam wafle ryżowe z kukurydzą. Są bardzo smaczne, a jednocześnie są bezpieczne dla osób nietolerujących glutenu. Dodając odpowiednie składniki otrzymacie wersje: wegetariańską, bezglutenową, słodką, wytrawną, dla diabetyków. Wszystko zależny od waszego pomysłu, smaku i możliwości.
Pierwsza – Wytrawna:
Składniki: ser camembert, sałata, pomidor
Druga – Słodko-słona
Składniki: krem kakaowo-orzechowy, masło orzechowe
Trzecia – Owocowa, bezglutenowa
Składniki: banan, kiwi
Czwarta – Wegetariańska, bezglutenowa
Składniki: sałata, pomidor, ogórek, szczypiorek, papryka
Kanapki są bardzo uniwersalną przekąską. Możecie je przygotować na tzw. wypasie, czyli z masa warzyw i kolorów lub tylko z jednym ulubionym składnikiem. Zachęcam Was do przygotowywania kanapek bogatych w składniki i minerały oraz odpowiednio zbilansowanych. W ten sposób możecie uniknąć anemii, przeziębienia, skóra będzie dobrze odżywiona, paznokcie przestana się łamać a włosy wypadać.
Inne przekąski: