
Koktajl z jarmużu i awokado
Koktajl z jarmużu z awokado to zielona, lekko kwaśna propozycja na sycący posiłek. Zarówno na drugie śniadanie jak i dodanie energii po treningu.
Jarmuż zawiera wiele cennych składników jak witamina C, magnez i miedz. a awokado omega 3, 6 i 9. Połączone razem w formie koktajlu są bombą odżywcza dla organizmu.
Zdecydowanie polecany jest dla wszystkich dbających o linię oraz zwracających uwagę na wartościowe i odżywcze posiłki. Diabetycy, kobiety w ciąży, anemicy, osoby nietolerujace glutenu zdecydowanie powinny spróbować dołączyć ten koktajl do swojej diety. Nic nie stracą, a tylko moga zyskać. Składniki:
- 1/2 awokado
- garść jarmużu
- szklanka wody
- sok z 1/2 cytryny
- banan
Dojrzałe awokado przekrójcie na pół i obierzcie ze skórki. Połączcie z bananem, umytym jarmużem, wodą i sokiem z cytryny. Blendujcie do zmiksowania wszystkich składników.
Inne koktajle:
One thought on “Koktajl z jarmużu i awokado”
pychotka, samo zdrowie! 🙂