Koreczki z owoców

Koreczki z owoców

Podczas letnich przyjęć dokońca nie wiadomo co przygotować dla gości. W trakcie ciepłych wieczórów zamiast tradycyjnej sałatki owocowej świetnie sprawdzą się koreczki z owoców.

Koreczki możecie wykonać z dowolnych owoców, które uda się Wam nakłuć na wykałaczkę. Do mojej propozycji użyłam borówki, maliny i winogrona bezpestkowego. Koreczki wyszły słodkie i lekkie. Idealne do lekkich napojów alkoholowych jak i zamiast ciężkich ciast. Składniki:

  • borówki
  • maliny
  • winogrona
  • wykałaczki

Owoce umyjcie i osuszcie. Nabijajcie na wykałaczki  w ustalonej kolejności. Koreczki wkłuwajcie w połówkę jabłka.

Inne przekąski:

  

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Inline
Inline