Makaron z warzywami i koperkiem

Makaron z warzywami i koperkiem

Makaron z warzywami jest pyszną, lekko strawną i pożywną propozycją na obiad.

W mojej dzisiejszej wersji jest bez mięsa, jednakże przygotowując osobno mięso możecie mieć dwie wersje dania. Jedną dla mięsożerców, a drugą dla wegetarian. Z tego punktu widzenia jest to bardzo uniwersalna propozycja, dzięki czemu nie musicie gotować dwóch obiadów, jednocześnie przy większej ilości makaronu z warzywami możecie jeszcze pozostałą część zabrać na wynos poza dom. Składniki:

  • 1/2 opakowania makaronu
  • dowolna mieszanka warzyw (brokuły, marchewka, kukurydza, fasola)
  • kilka łyżeczek koperku do posypania przed podaniem
  • sól
  • pieprz

Makaron ugotujcie w osolonej wodzie. Warzywa z solą i pieprzem możecie ugotować na parze, dzięki czemu będą bardziej dietetyczne lub przygotować na patelni z odrobiną oleju. Makaron i warzywa połączcie dodając koperek. Jak wspominałam możecie dodatkowo przygotować porcję mięsa i dodać do dania.

 

3 thoughts on “Makaron z warzywami i koperkiem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Inline
Inline