
Makaron z warzywami i koperkiem
Makaron z warzywami jest pyszną, lekko strawną i pożywną propozycją na obiad.
W mojej dzisiejszej wersji jest bez mięsa, jednakże przygotowując osobno mięso możecie mieć dwie wersje dania. Jedną dla mięsożerców, a drugą dla wegetarian. Z tego punktu widzenia jest to bardzo uniwersalna propozycja, dzięki czemu nie musicie gotować dwóch obiadów, jednocześnie przy większej ilości makaronu z warzywami możecie jeszcze pozostałą część zabrać na wynos poza dom. Składniki:
- 1/2 opakowania makaronu
- dowolna mieszanka warzyw (brokuły, marchewka, kukurydza, fasola)
- kilka łyżeczek koperku do posypania przed podaniem
- sól
- pieprz
Makaron ugotujcie w osolonej wodzie. Warzywa z solą i pieprzem możecie ugotować na parze, dzięki czemu będą bardziej dietetyczne lub przygotować na patelni z odrobiną oleju. Makaron i warzywa połączcie dodając koperek. Jak wspominałam możecie dodatkowo przygotować porcję mięsa i dodać do dania.
3 thoughts on “Makaron z warzywami i koperkiem”
Wygląda bardzo smacznie i zdrowo 🙂
Super pomysł. Muszę spróbować. Pozdrawiam
Dziękuje i zachęcam do zrobienia 🙂