Muffiny z czekoladą

Muffiny z czekoladą

Muffiny z czekoladą ostatnio pojawiły się dla moich Gości w dosłownie kilka chwil. Najdłużej piekły się w piekarniku, jednakże samo przygotowanie ich zajęło mi dosłownie kilka chwil.

Muffiny wyszły puszyste i sycące. Nadzienie przygotowałam z czekolady gorzkiej i mlecznej pokrojonej w kostkę. Składniki:

  • 1 jajko
  • 2 szklanki mąki
  • 1/4 szklanki cukru
  • po jednej tabliczce czekolady gorzkiej i mlecznej
  • szklanka mleka
  • 125 gram masła
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

W pierwszej kolejności pokrójcie w kostkę czekolady, krojąc na 4 jedną kostkę od producenta czekolady. Rozpuście masło w rondelku, pamiętajcie, aby go nie zagotować. Połączcie suche składniki dodajcie mokre, zmiksujcie. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji dodajcie czekoladę. Nałóżcie ciasto do papilotek lub foremek i pieczcie w 180 stopniach przez 40 min.

 

Inne propozycje muffin:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.