Pancakes

Pancakes

Share on FacebookTweet about this on Twitter

Niedzielne śniadanie to posiłek, na który czekam cały tydzień. W większości przypadków staram się zrobić coś czego nie zjem w tygodniu bo po prostu nie mam tak wiele czasu na jego przygotowanie. Dziś przygotowałam wyczekiwane PANCAKES. Zjedliśmy je z dżemem i cukrem pudrem. Śniadaniowe pancakes są pyszne, delikatne, syte ale i kaloryczne. Osobom dbającym o linie proponuje użyć mąki pełnoziarnistej, brązowego cukru lub ksylolitu lub go pominąć. Ewentualnie możecie sobie pozwolić na odrobinę kalorycznego szaleństwa podczas niedzielnego śniadania. Składniki:

  • 2 jajka
  • 1 i 1/2 szklanki mleka
  • 1 szklanka mąki
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru
  • 75 gram rozpuszczonego masła

Rozpuście masło w rondelku, jednakże pamiętajcie, aby nie doprowadzić do wrzenia. Roztrzepcie mleko z jajkami i dodajcie mąkę, proszek do pieczenia, cukier i wystudzone masło. Na rozgrzanej patelni smażcie PANCAKES. Nakładające po dwie łyżki ciasta na jeden placek. Odwróćcie na drugą stronę gdy pojawią się bąble na powierzchni. Podawajcie z dowolnymi dodatkami: z dżemem, cukrem pudrem, z malinami, truskawkami, z czekoladą, karmelem.

 



Kuchnia Ameryki Północnej 2017
Ten wpis bierze udział w akcji „Kuchnia Ameryki Północnej”

Share on FacebookTweet about this on Twitter

3 thoughts on “Pancakes

    1. Ewciu, smażyłam na patelni do naleśników. Uważam, że jest najlepsza, ponieważ szybko się nagrzewa i w łatwy sposób można odwrócić pancakes. Staraj się nakładać zawsze tę samą ilość ciasta ( mogą to być 2 być 3 łyżki) i powinny wyjść w miarę równe 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Inline
Inline