Penne z tuńczykiem, suszonymi pomidorami i oliwkami

Penne z tuńczykiem, suszonymi pomidorami i oliwkami

Makaron penne z tuńczykiem, suszonymi pomidorami i oliwkami jest szybkim daniem, które przygotujecie w zaledwie kilka minut. To lekkie danie będzie idealne na ciepłe dni oraz wtedy, gdy brakuje Wam czasu to przygotowania czegoś bardziej skomplikowanego.

W mojej kuchni niestety brakuje ryb. Powinnam je zdecydowanie częściej przygotowywać, bo ryby sa super! Mają wiele cennych skadników, są eleganckie, sycące i smaczne, a jednoczesnie wegetariańskie. Postanowiłam zacząć od łatwego tuńczyka. Składniki:

  • 1/2 puszki tuńczyka PRINCES
  • 2 garście makaronu penne
  • kilka czarnych oliwek
  • 4 suszone pomidory
  • 4 łyżki oleju z suszonych pomidorów
  • kawałek parmezanu lub mozarelli

Makaron wrzućcie do gotujacej sie wody, odcedzcie po ugotowaniu. Na patelnie dodajcie olej, pokrojone w paski pomidory, tuńczyka i makaron. Oliki pokrojcie w plasterki i dorzućcie na wierzch. Całość możecie posypac tarta mozarellą lub parmezanem.

 

Inne patelnie:

  



Wiosna na widelcu z tuńczykiem Princes

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.