Domowa pizza wegetariańska

Domowa pizza wegetariańska

Pizza wegetariańska jest szybka i sycąca. Pasuje na obiad w leniwy weekend. Duża ilość sera i warzyw sprawia, że każdemu zasmakuje.

W doborze składników każdy z Was ma pełna dowolność. Monecie użyć tak jak ja brokułów, papryki, kukurydzy, fasoli czerwonej i sera, ale jednocześnie możecie dodać kurczaka lub salami i zrobić wersję mięsną pizzy. W wersji mega szybkiej, kiedy goście Was zaskoczą możecie użyć gotowego ciasta, jednakże ja jestem zwolenniczką tego samodzielnie przygotowanego ( tutaj przepis na domowe ciasto na pizze ) . Składniki:

  • domowe ciasto na pizzę ( tutaj przepis)
  • szklanka startego sera mozarella
  • dodatki do pizzy: brokuły, fasola czerwona, kukurydza, kawałek papryki
  • Sos pomidorowy do pizzy ( tutaj przepis )

Ciasto wyróbcie wg. przepisu. Na powierzchni rozsmarujcie sos pomidorowy, zasypcie go serem i dodajcie podgotowane dodatki. Pizzę pieczcie przez 15 minut z termoobiegiem w 200 stopniach.

 

Inne pizze:

2 thoughts on “Domowa pizza wegetariańska

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.