
Domowa pizza wegetariańska
Pizza wegetariańska jest szybka i sycąca. Pasuje na obiad w leniwy weekend. Duża ilość sera i warzyw sprawia, że każdemu zasmakuje.
W doborze składników każdy z Was ma pełna dowolność. Monecie użyć tak jak ja brokułów, papryki, kukurydzy, fasoli czerwonej i sera, ale jednocześnie możecie dodać kurczaka lub salami i zrobić wersję mięsną pizzy. W wersji mega szybkiej, kiedy goście Was zaskoczą możecie użyć gotowego ciasta, jednakże ja jestem zwolenniczką tego samodzielnie przygotowanego ( tutaj przepis na domowe ciasto na pizze ) . Składniki:
- domowe ciasto na pizzę ( tutaj przepis)
- szklanka startego sera mozarella
- dodatki do pizzy: brokuły, fasola czerwona, kukurydza, kawałek papryki
- Sos pomidorowy do pizzy ( tutaj przepis )
Ciasto wyróbcie wg. przepisu. Na powierzchni rozsmarujcie sos pomidorowy, zasypcie go serem i dodajcie podgotowane dodatki. Pizzę pieczcie przez 15 minut z termoobiegiem w 200 stopniach.
Inne pizze:
2 thoughts on “Domowa pizza wegetariańska”
Oj zjadłabym taką 🙂
Jest przepyszna!! 🙂