Sernik z musem porzeczkowym

Sernik z musem porzeczkowym

Podczas nadchodzących świat wielkanocnych przygotuje dla moich Gości sernik upieczony w kokilce, dzięki czemu każdy dostanie swój prywatny sernik. Spokojnie możecie użyć tego przepisu do okrągłej lub prostokątnej brytfanki. Mam nadzieję, że każdy będzie zaskoczony tym nietypowym deserem. Składniki:

  • 1 kilo sera na sernik z wiaderka
  • pół szklanki cukru
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • budyń waniliowy
  • herbatniki
  • owoce

Cukier utrzyjcie z żółtkami, dodajcie budyń, ubitą pianę z białek, ser i proszek do pieczenia. Mieszajcie za pomocą pałki, nie używając miksera. Pieczcie w kokilkach wyłożonych herbatnikami w 180 stopniach przez 50 min. Z dowolnych owoców zróbcie mus miksując je blenderem. Wybrałam porzeczki, ponieważ świetnie przełamują smak sernika. Myślę, że maliny też byłyby extra.

 

 

Inne serniki:

 

2 thoughts on “Sernik z musem porzeczkowym

  1. Zachęcam Cię, abyś robiła częściej. Zdaję sobie sprawę, że nie każdy musi lubić spędzać czas w kuchni dlatego staram się, aby przepisy były dość szybkie w wykonaniu. Cieszę się, że Ci się podobają i mam nadzieję, że smakują 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.