Szybkie ciasto z jagodami

Szybkie ciasto z jagodami

Szybkie ciasto z jagodami to lekkie ciasto, które oczaruje kazdego łasucha. Pieknie się prezentuje, a smakuje jeszcze lepiej. Ciasto jest delikatne, a owoce nadają mu głębi.

Bardzo lubię przygotowywać wypieki i dania, które są bezpieczne dla wszystkich. Jest mi strasznie przykro, gdy produkt okazuje się niezjadliwy dla jednego z Gości. W związku z czym ciasto to przygotowałam z produktów bezlaktozy oraz ksylitolu, dzięki czemu jest bezpieczne dla osób uczulonych na produkty mleczne oraz dla diabetyków. Uzyłam maki pszennej, poneiważ nikt w moim rodzinnym otoczeniu nie ejst uczulony na gluten. Jeśli macie problem z nietolerancją glutenu możecie mąkę pszenną zastąpić ryżową.

Nie moge się już doczekać straganowego sezonu owocowego. Te wszystkie truskawki, maliny, borówki, wiśnie i dania z nich codziennie mi się śnią. Widzę je w kolejnych nowych przepisach. A tymczasem korzystam z mrożonych owoców. Składniki:

Masło utrzyjcie z cukrem. Następnie dodawajcie po jednym jajku. Po połączeniu składników dodajcie mąkę i proszek do pieczenia. Do jednolitej masy dodajcie śmietanę. Gdy ciasto będzie kremowe przełóżcie je do wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej maślem i wysypanej bułką tartą okrągłej formy ( moja ma 24 centymetry). Ułożycie owoce na wierzch. Ciasto pieczcie przez 40-50 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka.

 

Inne ciasta:

    



Mlekovita - najlepsza na każdą porę dnia

One thought on “Szybkie ciasto z jagodami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.