Tort Charlotte

Tort Charlotte

Tort Charlotte jest idealny do świętowania każdej możliwej okazji. Zarówno tej bardziej, jak i mniej uroczystej. Lekki krem mascarpone połączony z biszkoptami i przełamany słodkimi owocami. Smak i wygląd na pewno pozostaną z Wami na długo.

Tort ten jest bardzo prosty i szybki do przygotowania. Nie wymaga pieczenia, dzięki czemu będzie idealny dla osób nieposiadających piekarnika. Charlotte niewymaga specjalnych zdolności kulinarnych, dzięki czemu każdy z Was sobie poradzi z jej przygotowaniem. Warto jest, abyście do zrobienia jej użyli świeżych, sezonowych owoców, które teraz są dostępne na wszystkich targach, w każdych delikatesach, jak i dyskontach. Oczywiście możecie skorzystać z owoców mrożonych lub puszkowanych, jednakże w okresie letnik polecam Wam korzystanie z tych aktualnie dostępnych.

Charlotte jest delikatna, puszta, kremowa i owocowa. Spróbujcie przygotować swoją, być może stworzycie swoją własna, niepowtarzalną wersję. Składniki:

  • 400 gram serka mascarpone
  • 400 gram śmietany 36%
  • 2 łyżki cukru
  • 2 paczki biszkoptów języczków
  • owoce (borówki amerykańskie, truskawki, maliny, porzeczki)

serek, śmietanę oraz cukier ubijcie na krem. Na bokach tortownicy ułóżcie biszkopty, a potem wypełnijcie też dno. Wyłóżcie większą ilością kremu, przykrycie owocami i biszkoptami. Po raz ostatni nałóżcie krem i owoce. Wierzch możecie posypać wiórkami kokosowymi. Schłódźcie w lodowce przez kilka godzin lub najlepiej przez całą noc.

 

 

Inne torty:

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.