Włoska sałatka z mozzarellą, granatem i orzechami włoskimi

Włoska sałatka z mozzarellą, granatem i orzechami włoskimi

Włoska sałatka z mozzarellą, granatem i orzechami włoskimi jest lekka i pożywna zwłaszcza w czasie upałów. Orzeźwia organizm, dodaje energii i zawiera mało kalorii, dzięki czemu jest również dietetyczna.

Zielone posiłki uchodzą za najbardziej zdrowe, dzięki dużej zawartości składników mineralnych w warzywach i owocach o tym kolorze. Dlatego sałatki powinny stanowić stały element w waszej diecie. Są idealne na tak upalne dni jak teraz. Są w większości lekkostrawne.

Składniki:

  • 1/2 opakowania mini mozzarelli Galbani
  • kilka orzechów włoskich
  • 1/4 granata
  • mała kiść winogrona
  • mix sałat z rukolą
  • sól i pieprz
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Na sałatę wyłóżcie odcedzoną mozzarellę. Umyte winogrono dodajcie do sałatki. Wyjmijcie nasionka z 1/4 granatu i wraz z orzechami dodajcie do pozostałych składników. Sałatką doprawcie sola i pieprzem. Na koniec dodajcie oliwę.

 

 

Inne sałatki:

    


Włoska strona lata z Galbani

One thought on “Włoska sałatka z mozzarellą, granatem i orzechami włoskimi

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.